Este bine sa ai un regim vegetarian?

November 24, 2009 at 5:07 pm Leave a comment

Regimul vegetarian cistiga rapid in popularitate. Reduce riscul aparitiei multor boli si este benefic in cadrul programelor de slabire. Oricum, daca v-ati hotarit sa urmati un regim vegetarian este mai bine sa aflati citeva adevaruri inainte de a face acest pas.

De ce devin oamenii vegetarieni? Exista o varietate de motive. Multi doresc sa slabeasca sau sa-si imbunatateasca sanatatea. Altii nu mai doresc sa consume carne, ingrijorati fiind de multitudinea de boli care pot fi contactate prin consumul acesteia: salmonela, antrax, boala vacii nebune etc. Altii din motive religioase sau spirituale (cazul yoghinilor). Multi pur si simplu nu suporta gustul carnii sau protesteaza impotriva foametei ce exista la nivel mondial.

Cite tipuri de regim vegetarian exista? Exista mai multe tipuri. Strict vegetarian este regimul urmat de persoane care nu consuma deloc produse de origine animala. Dieta acestora este formata numai din fructe, legume, graunte, seminte etc. Lacto-vegetarienii sunt cei care consuma pe linga produsele de origine vegetala si lactate. Mai exista o categorie care pe linga produsele de mai sus consuma si oua. Cei care consuma doar carne de peste sau carne de pui si nici un alt fel de carne pot fi priviti ca semi-vegetarieni.

Care sunt beneficiile unui regim vegetarian? Dietele vegetariene sunt slabe in grasimi, colesterol sau proteine de origine animala si contin foarte multe vitamine si minerale. Riscurile de obezitate, boli de inima, diabet, hipertensiune arteriala, osteoporoza sau cancer (in special cancer la plamini sau colon) sunt mult mai reduse.

Este posibil sa-mi iau necesarul zilnic de proteine doar din produse de origine vegetala? Nu trebuie sa va faceti probleme de acest fel. Pentru a va da citeva exemple va putem spune ca rosiile contin 11% proteine, portocalele 8%, fasolea 26% etc. Doua exemple si mai convingatoare sunt fostul campion de culturism Bill Pearl sau luptatorul de wrestling Killer Kowalski care sunt strict vegetarieni.

Sunt dietele vegetariene intotdeauna sanatoase? Acest lucru nu este obligatoriu, mai ales daca veti inlocui carnea cu brinza foarte grasa sau uleiuri vegetale. Aceasta inseamna ca puteti sa nu consumati deloc carne si cu toate acestea sa consumati o mare cantitate de calori de proasta calitate. Retineti: eliminind carnea nu inseamna ca aveti obligatoriu si o dieta sanatoasa.

Este regimul vegetarian sanatos pentru copii? Conform Asociatiei Americane a Medicilor Dieteticieni, regimul vegetarian satisface nevoile copiilor si tinerilor, stind la baza unei cresteri si dezvoltari normale.

Cum se face tranzitia de la un regim normal la unul vegetarian? Aceasta depinde de fiecare individ in parte. Unii decid sa renunte pur si simplu la regimul de masa obisnuit, altii o fac gradual. Puteti consuma cite o zi sau doua pe saptamina, timp de o luna, numai vegetale, apoi treptat sa mariti numarul de zile. Puteti daca nu sa eliminati carnea din cele mai multe mese zilnice si sa o consumati foarte rar. Dvs. decideti.

Au vegetarienii nevoie de suplimente alimentare sau de anumite vitamine? In cele mai multe cazuri nu au nevoie. O exceptie poate fi considerata vitamina B12 care se gaseste in produsele de origine animala. Calciul, de asemenea, se gaseste in cantitati mai mici, cele mai bune surse fiind fasolea si sucul de portocale.

Exista oameni celebri adepti ai regimului vegetarian? Leonardo Da Vinci, Charles Darwin, Socrates, Plato, Sir Isaac Newton, Thomas Edison, David Duchovny, Drew Barrymore, Kim Basinger, Paul McCartney, Chelsea Clinton, Woody Harrelson, Alec Baldwin, Bryan Adams, Peter Gabriel, Alicia Silverstone, Liv Tyler, Jerry Seinfeld, Mark Twain.

Advertisements

Entry filed under: Alimentatie. Tags: , .

Cele mai bune 10 metode pentru a slabi The Top 20 Fitness Mistakes Beginners Make

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


All the fitness information that you need! Become Active and Healthy! Afla cum sa dai jos burtica!

Join 3 other followers

Blog Stats

  • 9,668 hits

%d bloggers like this: