Fitness la sala!

December 21, 2009 at 5:45 pm Leave a comment

CAPCANE LA SALA

//
//

Ai facut deja primul pas in directia buna: ti-ai facut timp pentru sala. Te duci de doua-trei ori pe saptamana, poate chiar in fiecare zi. Stii ca nu e de ajuns? Nu conteza ca faci sport, mai conteaza si cum sau cand il faci.
Dr. Serban Damian, citat de Yuppy.ro, iti semnaleaza cele mai frecvente 6 greseli pe care le poti face daca faci sport fara cap.
“Totul sau nimic” – unii considera ca daca nu au o ora intreaga (sau mai mult) la dispozitie pentru antrenament, nu merita sa mai mearga la sala. Studiile arata ca si doar 10 minute de exercitii fizice efectuate zilnic au beneficii asupra sanatatii.
Program de antrenament de forta neechilibrat – cei mai multi oameni au tendinta sa se concentreze asupra anumitor grupe musculare, cum ar fi bicepsul (in cazul barbatilor) sau abdomenul, deoarece acestea se vad mai mult decat alte grupe. Pentru a obtine un corp puternic, simetric, armonios dezvoltat trebuie sa va antrenati toate grupele musculare mari.
Forma fizica slaba – cea mai sigura cale pentru a va accidenta la sala este forma fizica proasta. Daca va folositi de inertie atunci cand ridicati greutati (aruncati haltera, in loc sa o ridicati lent) si nu efectuati miscarea complet, veti obtine rezultate slabe.
Nu progresati inteligent – a va antrena prea mult, prea dur sau prea des sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac in special incepatorii. Odihna si progresul treptat sunt componente importante ale unui program de antrenament eficient.
Variatie insuficienta – de obicei, oamenii isi gasesc un program de antrenament care li se potriveste la un moment dat si nu il mai schimba niciodata. Rezultatul poate fi plictiseala si atingerea unui platou in dezvoltare.
Lipsa concentrarii la antrenament – imporanta concentrarii la activitatea pe care o desfasurati la sala nu poate fi tagaduita. Chiar daca va antrenati acasa, este bine sa nu va uitati la televizor, deoarece calitatea antrenamentului vostru va avea serios de suferit.
Revenirea incorecta dupa antrenament – multi dintre cei care merg la sala, imediat dupa ce termina antrenamentul strang repede echipamentul si merg la dus sau acasa. Este foarte important sa acordati cateva minute revenirii la normal a frecventei cardiace si pentru a face cateva exercitii de stretching. Nu numai ca va veti imbunatati flexibilitatea, dar veti face mai putina febra musculara si veti fi mai pregatiti pentru urmatorul antrenament.
Obiective nerealiste – cele mai obisnuite cauze ale renuntarii la antrenament sunt obiectivele nerealiste sau lipsa stabilirii unor obiective. Cheia succesului este stabilirea unui obiectiv de antrenament adecvat pentru nivelul de pregatire fizica, obiectiv care sa solicite, dar sa nu depaseasca capacitatile celui care se antreneaza.

Advertisements

Entry filed under: Fitness romanesc. Tags: , .

Fitness in Autum ‘Talk Test’ Measures Exercise Intensity

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


All the fitness information that you need! Become Active and Healthy! Afla cum sa dai jos burtica!

Join 3 other followers

Blog Stats

  • 9,668 hits

%d bloggers like this: