EXERCITII DE FITNESS PENTRU O CONDITIE FIZICA MAI BUNA

January 6, 2010 at 5:51 pm Leave a comment

EXERCITII PENTRU O CONDITIE FIZICA MAI BUNA

// <![CDATA[//
// <![CDATA[//

Fitness-ul poate fi un mod de a mentine starea de sanatate, sau un sport de performanta. Fitness-ul in sportul de performanta este legat de agilitatea, puterea si viteza atletului. Conditia fizica buna se poate obtine prin activitate fizica regulata. Efectele fitness-ului sunt: imbunatatirea functiilor cardiaca si respiratorie, cresterea flexibilitatii, cresterea fortei musculare si a rezistentei.
Fitness-ul, efectuat ca o activitate pentru imbunatatirea starii de sanatate, reduce riscul atacurilor cardiace, cancerului de colon, diabetului sau a hipertensiunii.
Care este activitatea fizica necesara pentru obtinerea unei conditii fizice bune?

Specialistii recomanda :
– activitate fizica de intensitate moderata timp de 30 de minute pe zi, 5 zile pe saptamana sau mai mult
– exercitii fizice intense timp de 20 de minute pe zi, 3 zile pe saptamana sau mai mult.
Exercitiile fizice intense sunt exercitiile care determina cresterea pulsului (alura ventriculara) la o valoare de peste 70% din maximul ce poate atins.
Copii si adolescentii trebuie sa aiba activitate fizica de cel putin o ora pe zi.

Tipuri de activitate sportiva ce imbunatatesc conditia fizica

Exista trei tipuri de fitness :
Flexibilitatea reprezinta abilitatea de a misca articulatiile si muschii la capacitatea lor maxima. Gimnastica ce implica intinderea musculaturii constituie un exercitiu de flexibilitate.
Fitness-ul de tip aerobic reprezinta abilitatea organismului de a consuma oxigen in mod eficient si depinde de starea inimii a plamanilor si a muschilor. Acest tip de fitness creste cantitatea de oxigen ce ajunge la muschi, care le va permite sa functioneze un timp mai indelungat. Mersul pe jos reprezinta un tip de exercitiu aerobic.
Fitness-ul de tip muscular creste rezistenta si forta muschilor. Ridicatul greutatilor si miscari ale corpului de tipul flotarilor duc la cresterea fortei musculare.
Este posibil ca o persoana sa aiba conditie fizica buna dintr-un singur tip de fitness de exemplu aerobic, dar din alte puncte de vedere sa fie doar la inceput (de exemplu flexibilitate sau forta musculara).

Mentinerea conditiei fizice

Se indica un program regulat de exercitii fizice, ce trebuie sa faca parte din programul zilnic de activitati. Se incepe cu un ritm lent si este necesar consultul medicului, in special la persoanele care nu au mai practicat activitate fizica de mult timp sau la cei cu probleme cardiace.
Activitatea fizica regulata in timpul zilei determina arderea caloriilor si mentinerea greutatii. Sunt indicate activitati minore, de tipul urcatul scarilor sau mersul pe jos pe distante mai mari decat de obicei. Se incearca mersul pe bicicleta cel putin o data pe saptamana. Se pot numara pasii in timpul mersului cu un aparat numit podometru, ce se poate cumpara de la magazinele de articole sportive. Numararea pasilor poate motiva acumularea de mai multi pasi.
Exercitiile fizice in mod structurat se pot face in cadrul unui club de fitness. Se alege o activitate care face placere si se recomanda ca acea activitate sa varieze pentru a nu aparea plictiseala (aerobic de 3 ori pe saptamana, o plimbare cu un prieten, sau ridicarea de greutati in zile succesive, reprezinta un exemplu de program variat). Se indica sporturile ca volei, baschet, natatie, ciclism.

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , , .

Shape Up Your Butt and Thighs How to Have Six-Pack Abs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


All the fitness information that you need! Become Active and Healthy! Afla cum sa dai jos burtica!

Join 3 other followers

Blog Stats

  • 9,641 hits

%d bloggers like this: