FITNESS IN APA, TE BUCURI SI SLABESTI

January 9, 2010 at 5:56 pm Leave a comment

FITNESS IN APA, PENTRU A VA MENTINE IN FORMA

Fitness-ul in apa este o alternativa ideala a mersului la sala, pentru cei care vor sa-si mentina forma fizica, imbinand utilul cu placutul. Efectuarea de exercitii in apa reprezinta cea mai buna modalitate de a scapa de stresul cotidian, dar si o modalitate excelenta de antrenament pentru muschi si creier.
Gimnastica in apa sau aqua-fitness-ul ofera alternativa ideala pentru mersul la sala, care deseori e o corvoada. Antrenamentele pentru mentinerea in forma sau pentru scaparea de kilogramele in plus reprezinta acum o adevarata placere, efortul depus pentru efectuarea exercitiilor fiind recompensat prin placerea pe care o ofera contactul cu apa. Aceasta este o buna metoda de a face fitness fara a suferi efectele negative asupra articulatiilor si tendoanelor ale impactului cu solul dur.

 

Unul dintre aparatele disponibile in multe dintre piscinele dedicate fitness-ului in apa este Moonwalker. Acesta permite efectuarea asa-numitelor “plimbari lunare” in absenta gravitatiei, adica miscari naturale fara a se exercita presiune asupra articulatiilor. Atunci cand un practicant intra in apa pana la nivelul gatului, forta gravitationala este redusa foarte mult.

Moonwalker este aparatul perfect pentru persoanele care doresc sa slabeasca, pentru cei care iubesc mersul si alergatul, dar si pentru cei care au probleme cu genunchii ori soldurile. El pune in functiune toate grupele de muschi, permitand astfel efectuarea unui antrenament complet.
Tot pentru practicarea fitness-ului in apa exista si Magic Aquaball, o minge special conceputa pentru efectuarea de exercitii.

Alt aparat ce vine in ajutorul practicantilor este Moon Bite Step, un nou tip de stepper adaptat pentru folosirea in mediul acvatic.

Avantajele fitness-ului in apa.
Spre deosebire de exercitiile efectuate in sala, fitness-ul in apa poate fi practicat de toate persoanele, indiferent de capacitatea lor de efort sau de starea de sanatate. Pe langa faptul ca reprezinta o solutie excelenta pentru mentinerea formei fizice, efectuarea gimnasticii acvatice reprezinta o adevarata terapie pentru persoanele care au probleme cu incheieturile, cu coloana vertebrala, si o posibilitate de a face miscare pentru cele care sufera de afectiuni cardiace si carora le este interzis efortul. Aqua-fitness-ul stimuleaza circulatia sangelui, are un efect benefic asupra inimii si a aparatului cardiovascular.

Eficienta.
In plus, exercitiile in apa, datorita mediului instabil in care se efectueaza, impun o participare a tuturor grupelor musculare in incercarea de a mentine echilibrul.
Acest fel de gimnastica este un instrument excelent de lupta impotriva celulitei, rezultatele aparand intr-un timp relativ scurt.

Entry filed under: Fitness, Fitness romanesc. Tags: .

SECRETUL COAPSELOR PERFECTE PRIN FITNESS Best Snacks 80 Calories or Less

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


All the fitness information that you need! Become Active and Healthy! Afla cum sa dai jos burtica!

Join 3 other followers

Blog Stats

  • 9,641 hits

%d bloggers like this: