EXERCITII DE FITNESS PENTRU UN ABDOMEN DE INVIDIAT

January 11, 2010 at 5:58 pm Leave a comment

Anotimpul rece pare ca si-a intrat pe deplin in drepturi, dar o vorba din batrani spune: “gospodarul isi face vara sanie si iarna car”. Adaptand aceasta zicala, am putea spune ca o femeie moderna si preocupata cu adevarat de infatisarea ei isi ingrijeste corpul, pregatindu-l inca de acum pentru venirea verii, pentru bustiere, pantaloni subtiri, blugi stramti…

Ai ghicit, nu-i asa? Astazi vom trece la o serie de exercitii care, daca vor fi urmate conform instructiunilor, timp de sase saptamani, iti vor asigura un abdomen plat si ferm, asa ca nu vei mai avea motive de ingrijorare din aceasta directie.

Previzibil, am putea spune, primul exercitiu pe care ti-l propunem consta intr-o serie de “abdomene”. Dintre toate exercitiile pentru tonifierea muschilor abdominali, acesta este cel mai eficient. Cu siguranta ai mai practicat asa-ceva, deci stii ca, in esenta, nu e nimic complicat. Secretul este sa respiri adanc inainte de fiecare noua repetitie, care trebuie sa dureze, in medie, cam 4-5 secunde. Iti recomandam cate 30 de miscari zilnic, in seturi de cate 15, cu o scurta pauza intre ele.

Prin al doilea exercitiu, iti vei tonifia, alternativ, muschii oblici, care se afla intre extremitatea cutiei toracice si bazin. Asadar, executa, pe rand, cate 15 miscari, similare ca executie cu “abdomenele”, singura diferenta fiind ca, la ridicare, vei inclina trunchiul spre dreapta, respectiv stanga.

Ultimul exercitiu din acest ciclu urmareste sa “definitiveze” tonifierea musculaturii abdominale, cu alte cuvinte sa “incoroneze” ceea ce ai facut pana acum. Nici acest exercitiu, denumit, in jargonul de specialitate, “lumanarea”nu iti este necunoscut.

Respira adanc, controleaza-ti fiecare miscare a picioarelor si mentine muschii abdominali incordati.

Pe de alta parte, speram ca nu ai uitat ceea ce-ti recomandam in primul “episod”, si anume o scurta incalzire, inainte sa te apuci propriu-zis de treaba. Ca sa “impusti doi iepuri”, Cornel Dinu, antrenor de fitness la Miko Beauty Center, iti sugereaza sa exersezi la banda elastica – in felul acesta, organismul tau va fi pregatit pentru efort si, concomitent, vei arde calorii.

Asadar, incepe la o viteza mica – 6 kilometri pe ora, ceea ce inseamna ca mergi, nu alergi – si, progresiv, poti creste viteza, ajungand pana la 10 kilometri pe ora. Nu-ti face, insa, iluzii, nu vei putea mentine mult acest ritm! Alterneaza alergarea cu mersul, in etape. Si nu uita ca, indirect, iti lucrezi si musculatura abdominala in acest mod!

Saptamana viitoare vom incheia acest serial, indicandu-ti o serie de exercitii pentru tonifierea musculaturii coapselor si feselor. Vei spune adio celulitei… in favoarea unor picioare superbe si fara cusur

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized. Tags: , .

Nutrient Guide: Eating a Nutrient Rich Diet How to control your hunger?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


All the fitness information that you need! Become Active and Healthy! Afla cum sa dai jos burtica!

Join 3 other followers

Blog Stats

  • 9,668 hits

%d bloggers like this: