Amenajarea unei sali de fitness: echipamente si aparate fitness pentru acasa

February 15, 2010 at 6:35 pm Leave a comment

In zilele noastre miscarea a devenit foarte important. Salile de fitness sunt din ce in ce mai neincapatoare pentru doritorii de sport. Din aceasta cauza, multe persoane prefera sa-si amenajeze propria sala de fitness acasa, in propriul apartament sau propria casa. Daca sunteti pe cale sa va creati o sala de fitness in locuinta dumneavoastra, nu ezitati sa apelati la magazinele sportive specilaizate in vanzarea de aparate fitness, de accesorii si echipamente de fitness.

De ce sali de fitness acasa ?

Daca va numarati printre aceia care s-au trezit ca salile de fitness nu sunt suficient de incapatoare, atunci cu siguranta veti intelege dorinta de a va amenaja o sala de fitness direct acasa. Acest lucru va va scuti de drumul pana la sala de sport, de cautarea unui loc de parcare, de caratul echipamentului de fitness, de comentariile nedorite ale celorlalti… „motive” care nu va incurajau intotdeauna.

Daca doriti ca spatiul rezervat salii de fitness de acasa sa nu devina (in timp) loc de depozitat rufele pentru spalat sau calcat, atunci este indicat ca, inainte de a incepe crearea unui spatiu adecvat, sa tineti cont de cateva sfaturi.

Un prim pas consta in masurarea spatiului alocat unei sali de fitness. In felul acesta, veti sti ce aparate de fitness puteti achizitiona astfel incat sa va ramana loc si pentru efectuarea exercitiilor la sol sau de incalzire. Eventual, va puteti imagina pozitionarea aparatelor in incaperea respectiva.

Al doilea lucru major este alegerea unor aparate de fitness in functie de nevoile dumneavoastra. Nu va lasati tentat de aparate „minune”, cu multe functii pe care nu le veti folosi. Plecand de la scopul dumneavoastra, cumparati aparate de fitness care sa va ajute in atingerea obiectivul si sa aveti rezultate. De asemenea, aveti in vedere daca veti fi singurii care veti folosi acele aparate; cumparati echipamente usor de manevrat pentru toti membrii familiei. Nu optati pentru aparate sofisticate si complexe, acestea sunt ideale in cluburile de sanatate si salile de performante. Daca, totusi, credeti ca nu stiti ce va este necesar, puteti cere sfatul unui intructor de fitness.

Daca doriti sa va si relaxati atunci cand faceti fitness, puteti dota salile de fitness de acasa cu un TV sau un CD player. Daca stiti ca un aparat TV va poate distrage atentia, renuntati si alegeti o melodie antrenanta care sa va stimuleze. Toata atentia dumneavoastra tebuie sa fie orientata catre sport.

In ceea ce priveste echipamentul de fitness este indicat sa o imbracaminte comoda care sa va permita efectuarea miscarilor. Echipamentul pe care il folositi in salile de fitness este potrivit si acasa. Nu uitati sa purtati incaltari adecvate: adidasi sau tenisi flexibili. Imbracamintea trebuie sa fie din bumbac, sa nu fie stramta sau din material sintetic.

Tipuri de aparate fitness

Piata aparatelor sportive s-a dezvoltat simtitor in ultimul timp, probabil datorita interesului tot mai mare al oamenilor catre sport. Pentru a nu avea indoieli asupra aparatelor de fitness pe care doriti sa le cumparati, iata cateva idei despre cele mai cautate aparate.

Bicicletele sunt aparate fitness care lucreaza o mare parte din muschi. Sunt indicate pentru salile de fitness de acasa pentru ca nu ocupa foarte mult spatiu. Exista mai multe tipuri de biciclete fitness: bicicleta simpla, bicicleta magnetica si bicicleta eliptica. Preturile variaza intre 210 mii lei si 1300 mii lei in functie de tip si de marca.

Benzile de alergat sunt recomandate pentru fitness. O buna achizitie o poate reprezenta banda de alergare Carnielli CTP 403. Are dimensiuni de 165 (L) x 72 (l) x 128 (h) cm, sustine pana la 100 Kg; viteza poate fi ajustata de la 1 la 13 km/h; computerul are 3 programe, dispayul LCD indica viteza, distanta, timpul, caloriile consumate si ritmul cardiac. Pretul unui astfel de aparat fitness este de 3.931,30 de lei. Daca nu dispuneti de o suma atat de mare, puteti achizitiona o banda de aleragre HMS B 1700 cu 8 trepte de tensiune. Are calculator care indica caloriile, timpul, distanta si pulsul. Sustine 100 Kg, iar dimensiunile sunt 135 x 65 x 131cm. Pretul este in jur de 5 milioane.

Banda de abdomene sau stepper-ul sunt aparate care se potrivesc unei sali de fitness acasa. O banda de abdomene Kettler AB – FORMER costa in jur de 2 milioane de lei. Daca va doriti ceva mai performant puteti achizitiona Body-Solid GFB350 la 4 milioane jumate. Pentru un stepper va trebui sa scoateti din buzunare intre 3 si 24 de milioane.

Sfaturi:

Pentru salile de fitness amenajate in propria locuinta, alegeti-va aparate in functie de scopul dumneavoastra si cu siguranta veti obtine rezultatele dorite.

Entry filed under: Fitness romanesc.

Intretinerea corporala: exercitii fizice pentru solduri de invidiat! Silueta de invidiat cu ajutorul exercitiilor aerobice, fitness, jogging. Fitness la maxim!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


All the fitness information that you need! Become Active and Healthy! Afla cum sa dai jos burtica!

Join 3 other followers

Blog Stats

  • 9,641 hits

%d bloggers like this: